Cele mai frecvente patologii oculare la copii - eOpticon

Cele mai frecvente patologii oculare la copii - eOpticon

Afecțiunile oculare la copii se formează de la vârste extrem de fragede, dezvoltarea vederii fiind critică în primii 6 ani de viață, perioadă care reprezintă un mare risc și necesită o îngrijire amănunțită pentru a nu provoca scăderea acuității vizuale. Dacă afecțiunile oculare sunt diagnosticate din timp o mare parte dintre acestea se pot remedia parțial sau total până în adolescență, motiv pentru care eOpticon iți recomandă să-i programezi anual copilului tău vizite la medicul oftalomolog încă din primii ani de viață.

 

Iată care sunt cele mai frecvente patologii întânite până acum:

 

  • Cataracta congenitală

  • Glaucomul congenital

  • Ptoza palpebrală sau „pleoapa căzută”

  • Obstrucția de canal lacrimonazal

  • Strabismul

  • Viciile de refracție

  • Ambliopia

  • Conjunctivita

  • Chalazionul

     

Viciile de reflexie

Sunt cel mai des intalnite însă nu cele mai grave, tratându-se cu ușurință doar cu ochelari de vedere. Odată diagnosticată, această afecțiune trebuie tratată cât mai urgent, prin exerciții ortoptice și purtarea de ochelari, cu sau fără acoperirea ochiului funcțional, astfel incat, ochiul mai afectat să recupereze din deficiența funcțională pâna în varsta de șase ani, după care acest lucru nu mai e posibil.

Cataracta congenitală

Se referă la opacifierea cristalinului, mai exact, pe suprafața pupilei ochiului se crează o pată albă a cărei severitate variază de la opacități fine care nu deranjează vederea la o scădere semnificativă a vederii. Cataracta congenitală poate fi determinată de diverse infecții prezente pe perioada sarcinii, infecții precum: rubeola, sifilis, infecție cu Citomegalovirus, herpes simplex, diabet zaharat etc.

Ambliopia

Denumită și „ochiul leneș”, se referă la ochiul care nu primește o imagine la fel de clară precum ochiul congener. Printre cauzele cele mai frecvente ale acestei afecțiuni se numără strabismul, erorile de refracție, ptoza palpebrală și cataracta. Dacă nu este tratată, ambliopia poate cauza scăderea permanentă a acuității vizuale.


Glaucomul congenital

Este o boala gravă, constând în creșterea tensiunii intraoculare din cauza unei malformații de la nivelul ochiului, manifestându-se prin creșterea neobișnuit de mare a globului ocular, cu opacifierea suprafeței corneei și afectarea serioasă a vederii. Glaucomul congenital necesită tratarea prin operație însoțită de tratamente cu picături.

Strabismul

Recunoscută și după denumirea de „ochi care fuge” este cauzată de un dezechilibru al mușchilor extraoculari, responsabili de alinierea corespunzătoare a ochilor. Astfel, ochii nu mai au o aliniere în paralel, iar unul dintre ei “fuge” spre interior sau exterior. În unele cazuri, strabismul apare încă de la naștere sau își face apariția în primii doi ani de viață. Tratarea acestei afecțiuni constă în purtarea de ochelari de vedere, exerciții ortoptice, ocluzia unui ochi sau în unele cazuri prin operații chirurgicale, care va readuce ochiul în poziție normală.

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 – 16:00; Sâmbătă, Duminică – Închis

+40 733 336 480 contact@eopticon.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!