Ce să faci când simți că vederea îți joacă feste? Iată 3 reguli demne de urmat

Ce să faci când simți că vederea îți joacă feste? Iată 3 reguli demne de urmat
Cel puțin, o dată în viață suntem nevoiți să ne confruntăm cu tulburări de vedere care se manifestă prin încețoșarea bruscă a întregului câmp vizual. Dacă afecțiunea persistă zile la rând și nu se efectuează un control oftalmologic, există riscul să apară pete albe pe suprafața globului ocular. Ei bine, în această situație, extrem de grea, știi că nu mai ești în siguranță și ai nevoie, permanent de cineva care să te însoțească. În acea etapă, te confrunți inevitabil cu stări de amețeală generate de existența unor leziuni, netratate de la nivelul ochiului.

În articolul de astăzi, echipa eOpticon ți-a pregătit 3 sfaturi de care să ții cont dacă vederea te lasă.


Consultă medicul de familie pentru efectuarea analizelor de sânge

Se întâmplă des ca și problemele care vizează vederea să fie impactate de rezultatele neplăcute ale analizelor. Majoritatea pacienților se plâng de faptul că „dau piept” cu diabetul zaharat care provoacă distrugerea retinei și, în timp duce la pierderea totală a vederii. Atenție, pe lângă această cauză, stările de anxietate continuă sunt responsabile de creșterea tensiunii arteriale. Dar nu uita, atunci când simți că devii obosit și vederea este tulbure, cere ajutorul medicului de specialitate, apoi după rezultatele finale, echipa eOpticon îți realizează o pereche de ochelari de vedere, exact după rețeta eliberată.

Acomodarea cu prima pereche de ochelari de vedere sau cu noile lentile

Dacă până în acel moment nu ai mai purtat accesorii de vedere, atunci este nevoie să lași câteva zile, ochii să se obișnuiască, mai ales dacă te confrunți cu un viciu de refracție. Se poate întâmpla să fie o noutate destul de greu de acceptat din prima săptămână. Este adevărat că dioptriile te pot ameți sau îți pot declanșa o  vedere neclară prin care nu apreciezi distanța corect. Dacă situația persistă, iar ochii încep să lăcrimeze frecvent, treci pe la medicul care ți-a efectuat consultul și cere-i o părere. Pe lângă această cauză, poziția ramelor, poziția optometircă sau designul lentilei pot influența vederea în profunzime a obiectelor. La un nou control, dioptriile pot suferi modificări, lentilele sunt mai subțiri sau ramele mai strâmte comparativ cu modelul anterior.

Alimentația neadecvată sau stilul de viață haotic

Vederea joacă feste și în momentul în care stresul, însoțit de o alimentație necorespunzătoare, intervine în viața ta. Spre exemplu, cei care lucrează de acasă, devin și mai vulnerabili în fața task-urilor infinite de la job și omit să ia o pauză de respiro. De asemenea, meniul consumat în timpul orelor de muncă nu îi ajută mai deloc să facă față efortului depus. Lipsa vitaminei A își spune, la un momentdat cuvântul! Dacă simți că vederea este din ce în ce mai blurată, mănâncă cât mai multe legume, preponderent morcovi. Aceștia susțin acuitatea vizuală și ajută retina! Pe lângă morcovi, mai poți include în regimul alimentar ficatul de pasăre, ardeiul gras, roșiile, portocalele sau bananele!

Pentru a evita lăcrimarea excesivă sau înroșirea ochilor este recomandat să iei legătura cât mai rapid cu medicul care ți-a efectuat consultul oftalmologic!

 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 – 16:00; Sâmbătă, Duminică – Închis

+40 733 336 480 contact@eopticon.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!