Ce se întâmplă dacă dormi cu lentilele de contact puse și cum se îngrijesc corect acestea?

Ce se întâmplă dacă dormi cu lentilele de contact puse și cum se îngrijesc corect acestea?

Ți s-a întâmplat adesea să adormi sau să ațipești pe durata zilei cu lentilele de contact aplicate? Află care sunt riscurile la care te-ai expus și care sunt recomandările pentru folosirea și igienizarea corectă a lentilelor de contact.

 

O treime dintre persoanele care poartă lentile de contact au recunoscut că au dormit cel puțin o dată cu acestea fără a le înlătura după cum este recomandat de medicii oftalmologi. Cea ce nu știu ei este că riscul de a face o infecție oculară cu efecte ireversibile în astfel de situații este foarte mare. Fapt valabil atât pentru lentilele cu purtare unică (se aruncă după 8-12 ore de folosire) cât și cele cu purtare zilnică (care se pot purta mai multe zile, în funcție de tipul lentilei, însă se scot înainte de somn).


 

Cum se îngrijesc corect lentilele de contact?

Lentilele de contact sunt menite să iți facă viața mai ușoară în cazul în care nu te simți confortabil din punct de vedere estetic cu ochelarii de vedere, însă acestea necesită o întreținere mult mai atentă comparativ cu ochelarii de vedere.

Unul dintre cele mai importante etape din îngrijirea lentilelor este înlăturarea acestora înainte de culcare, deoarece pot cauza iritații, dar și alte probleme oculare, corneea fiind pusă în pericol. Dacă obișnuiești să adormi cu lentilele de contact, este necesar să știi ce să faci în astfel de situații, pentru ca vederea ta să nu aibă de suferit! Pe perioada serii acestea trebuie scoase și curățate cu soluție izotonică apoasă antimicrobiană.

Se vor aplica cel putin 3 picaturi de Solocare Aqua pe suprafața fiecărei lentile, se va freca ușor lentila prin mișcări circulare timp de cel puțin 10 secunde, se va clăti lentila temeinic cu Solocare Aqua iar apoi se vor lăsa în soluție timp de 5 minute.



 

Adormi cu lentilele de contact – ce să faci dacă se întâmplă asta?

Dacă ațipești între 15-60 de minute cu lentilele de contact aplicate, riscurile de infecție oculară sunt mai mici, dar tot sunt prezente. Efectele care pot apărea sunt: vedere neclară, ochi iritați, uscați și roșii, precum și disconfort ocular.

Aceste urmări sunt de asemenea influențate și de perioada de timp în care au fost purtate lentilele înainte de a adormi și de durata somnului.

De ce se produc infecțiile? Ei bine, când dormi ochii tăi nu produc suficiente lacrimi, astfel, lentila de contact se usucă, ceea ce împiedică corneea să obțină oxigenul de care are nevoie.

Dacă te afli în fața faptului împlinit, cel mai bine ar fi ca pe parcursul zilei respective să eviți aplicarea unei alte perechi de lentile de contact. Poți purta în schimb o pereche de ochelari, pentru ca ochii tăi să se poată relaxa și oxigena. Dacă starea de disconfort persistă, îți recomandăm să contactezi un medic oftalmolog.


 

Depozitarea lentilelor de contact

Lentilele cu purtare zilnică sau extinsă trebuie depozitate pe perioada nopții sau când nu sunt utilizate într-un recipient special format din două compartimente: unul pentru lentila stângă (notat cu S sau cu L) și unul pentru lentila dreaptă (notat cu D sau cu R).

Lentilele sunt depozitate în aceste recipiente după igienizarea lentilelor cu suficientă soluție, astfel încât lentilele să fie acoperite cu lichid pentru a se hidrata și dezinfectia peste noapte. Nu folosim niciodată apă de la robinet și nu reutilizăm niciodată soluția din recipient.

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 – 16:00; Sâmbătă, Duminică – Închis

+40 733 336 480 contact@eopticon.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!