5 motive pentru care este esențial să porți ochelari de soare iarna

5 motive pentru care este esențial să porți ochelari de soare iarna

Ochelarii de soare sunt cu siguranță unul dintre accesoriile noastre de modă preferate. De fapt, avem tendința să le purtăm mai mult pentru stil decât pentru funcționalitate. Dar ochelarii de soare sunt de fapt esențiali pentru sănătatea ochilor noștri, și nu doar în zilele însorite. Iată cinci motive importante pentru care ar trebui să aveți întotdeauna ochelarii de soare la îndemână când sunteți afară.

 

1. Protejează ochii de razele UV

Expunerea la radiațiile ultraviolete (UV) este asociată cu dezvoltarea cataractei și degenerescența maculară legată de vârstă.

Razele UV sunt, de fapt, mai intense iarna, mai ales cand ninge! Când lumina soarelui se reflectă în zăpadă, radiația crește cu 80% și poate provoca chiar o afecțiune numită „orbire de zăpadă”.

Expunerea la razele UV vă poate afecta în mod semnificativ ochii. Radiația luminoasă de mare energie poate provoca leziuni sau inflamații. Chiar și atunci când razele de lumină nu sunt vizibile, radiațiile luminoase pot fi la fel de dăunătoare. Se estimează că și în zilele înnorate, 42% din radiații ajung încă în ochi. 

 

2. Protejează ochii de vânt și praf

Ochelarii de soare pot crea o barieră eficientă împotriva vântului și pot reduce evaporarea umidității naturale pentru a ajuta la menținerea confortabilă a ochilor. De asemenea, purtarea ochelarilor de soare împiedică uscarea lentilelor de contact și pot preveni particulele suflate de vânt să provoace abraziuni ale corneei.

 

3. Ochelarii de soare reduc durerile de cap și oboseala ochilor

Pupilele controlează cât de multă lumină ajunge în retină. În lumină slabă, pupilele se dilată pentru a permite să intre cât mai multă lumină posibil. Când lumina este strălucitoare, pupilele se strâng pentru a preveni ca prea multă lumină să lovească retina.

În condiții extrem de luminoase, pupila nu se poate strânge suficient pentru a reduce expunerea la lumină la un nivel confortabil. Acest lucru provoacă mișcarea ochilor în încercarea de a reduce și mai mult cantitatea de lumină care intră în ochi. Strâmbarea ochilor și constricția constantă a pupilelor duce la dureri de cap și oboseala ochilor.

Ochelarii de soare ajută la reducerea cantității de lumină care ajunge la ochi. La rândul său, acest lucru crește confortul și reduce efectele secundare dureroase ale oboselii. Pentru mulți, lentilele fotocromatice - lentilele care se întunecă automat în prezența luminii puternice - oferă cea mai bună abordare pentru protejarea ochilor împotriva luminii puternice și pentru reducerea oboselii ochilor.

 

4. Ochelarii de soare în timpul iernii îmbunătățesc vederea

Ochii au nevoie de cantitatea potrivită de lumină pentru o vedere bună și o sănătate pe termen lung. Prea puțină lumină este la fel de rău ca prea multă. De asemenea, strălucirea excesivă, cum ar fi cea a soarelui care lovește zăpada, provoacă „albirea” indusă de lumină a retinei și reduce acuitatea vizuală. Din aceste motive, achiziționarea ochelarilor de soare de înaltă calitate este esențială pentru a avea ochi sănătoși și o vedere îmbunătățită.

 

5. Garantează siguranță în timpul conducerii

Ochelarii de soare sunt o necesitate absolută pentru șoferi. Soarele scăzut al iernii, asociat cu drumurile geroase sau umede pot provoca orbire bruscă pentru șoferi. Ochelarii de soare filtrează lumina strălucitoare și reflexiile, oferind astfel o vedere clară și confort ochilor. 
 

Ochelarii tăi de soare s-ar putea să nu fie primul lucru la care te gândești când ieși în oraș iarna, dar îți recomandăm să-i faci parte din rutina ta zilnică!
 

Ai nevoie de ajutor în alegerea ochelarilor perfecți?

Știm că poate fi o adevărată provocare să îți comanzi ochelari online dacă nu ești corect informat. De aceea, pentru a putea alege corect forma ochelarilor îți recomandăm să citești prima dată Cum alegi corect ochelarii în funcție de forma feței?



 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 – 16:00; Sâmbătă, Duminică – Închis

+40 733 336 480 contact@eopticon.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!