Iată ce se întâmplă dacă porți un timp îndelungat, ochelari cu dioptrii nepotrivite

Iată ce se întâmplă dacă porți un timp îndelungat, ochelari cu dioptrii nepotrivite
Atunci când optezi la întâmplare pentru o pereche de ochelari de vedere, fără să urmezi pașii recomandați de medicul oftalmolog, ai parte doar de surprize neplăcute. Ochii tăi și întreg organismul au de suferit din cauza deciziei tale, total neînțelepte. Admitem faptul că există și persoane care nu au posibilitatea să efectueze cu consult de specialitate și atunci își cumpără ochelarii de vedere la recomandarea consilierului de vânzări dintr-un magazin cu de toate. Pentru a nu ajunge în punctul de a face mai mult rău decât bine vederii, eOpticon semnalează următoarele cauze, des întâlnite la cei care aleg dioptriile ochelarilor după ureche:

Probleme severe apărute la nivelul vederii

În mod normal, după eliberarea noilor lentile, ochii se adaptează în jur de două – patru săptămânii. Dacă s-a ales la întâmplare o pereche de lentile, fără acordul specialistului, atunci purtătorul se confruntă, inevitabil cu o serie de afecțiuni oculare: înroșirea ochiului, vedere în ceață, dureri insuportabile de cap, amețeli frecvente și lăcrimare excesivă a ochilor. Echipa eOpticon te sfătuiește să abandonezi acest mod de selectare a accesoriilor de vedere și să ceri imediat ajutorul medicului care depistează problema cu care te confrunți.

Dublarea imaginii și forțarea excesivă a vederii impactează negativ ochii 

Pur și simplu, dacă porți perechea nepotrivită de ochelarii, mușchii obosesc, iar tu te confrunți cu așa numitul Vertij! Acest simptom produce amețeli tot timpul, indiferent că stai picioare sau îți petreci majoritatea timpului la birou. Dezechilibrul vizual afectează calitatea vieții, iar tu nu mai vezi în profunzime lucrurile. Pe măsură ce purtarea unei perechi nepotrivite de ochelari de vedere se prelungește, apare viciul de refracție care generează alte boli oculare: miopia (tulburarea oculară care opturează vederea clară a obiectelor de la distanță) cataracta sau prezbitismul (tulburarea de vedere care împiedică ochiul să vadă clar lucrurile aflate în apropiere).

Dacă ești la prima pereche de ochelari de vedere există șanse ca și acomodarea să dureze un timp mai îndelungat chiar și o lună!



Copiii sunt mai afectați de purtarea dioptriilor nepotrivite

Comparativ cu adulții, micuții cărora, din greșeală li se prescrie un tratament oftalmologic neconform sau părinții aleg sa cumpere din locuri neautorizate ochelarii de vedere, situația se agravează cu rapiditate. Se produce efectul ochiului leneș sau ambliopia care afectează puternic dezvoltarea ochiului, iar afecțiunea devină una fără remediu. Este esențial ca și micuțul să poarte ochelari de vedere, achiziționați dintr-un magazin certificat, așa cum este eOpticon, dacă se confruntă cu strabism, ambliopie sau alte afecțiuni oculare.



Indiferent se vârsta, noi îți oferim modele de ochelari de vedere pentru toate categoriile. Așa cum spune și Henry David Thereau “Ochii sunt bijuteria trupului!”, iar consultul de specialitate este obligatoriu în contextul în care dai piept cu dureri de cap, oboseală cronică sau vedere blurată.

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 – 16:00; Sâmbătă, Duminică – Închis

+40 733 336 480 contact@eopticon.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!