Sunt sau nu utili ochelarii cu protecție de calculator?

Sunt sau nu utili ochelarii cu protecție de calculator?



Ce este lumina albastră?

Lumina albastră este cea mai înaltă culoare energetică a spectrului de lumină pe care o putem vedea. Are lungimi de undă foarte mici, ceea ce înseamnă că produce cantități mult mai mari de energie decât alte culori ale luminii vizibile

Unde ești expus la lumina albastră?

  • Lumină fluorescentă
  • Becuri CFL (lumină fluorescentă compactă)
  • Lumină LED
  • Televizoare cu ecran plat LED
  • Monitoare de computer, telefoane inteligente și ecrane pentru tablete

Expunerea la lumina albastră pe care o primești de la ecrane este mică comparativ cu cantitatea de expunere de la soare. Totuși, există îngrijorare cu privire la efectele pe termen lung ale expunerii la ecran, din cauza apropierii ecranelor și a timpului petrecut în fața lor. Una din cele mai mari probleme cauzate de lumina ecranelor este lipsa sau calitatea scăzută a somnului, Harvard Health Publishing explică efectele ce vin odată cu lipsa somnului.

Cum îți afectează lumina albastră ochii?

Aproape toată lumina vizibilă trece prin cornee și lentile și ajunge la retină. Această lumină poate afecta vederea și poate îmbătrâni prematur ochii. Cercetările recente arată că o expunere prea mare la lumina albastră ar putea duce la:

  • Oboseala digitală: lumina albastră de pe ecranele computerelor și dispozitivele digitale poate reduce contrastul, ducând la obosirea digitală a ochilor. Simptomele oboselii includ dureri sau iritații și dificultăți de concentrare.
  • Afectarea retinei: Studiile sugerează că expunerea continuă la lumină albastră în timp ar putea duce la deteriorarea celulelor retiniene. Acest lucru poate provoca probleme de vedere, cum ar fi degenerescența maculară legată de vârstă.

Cum îți poți proteja ochii de lumina ecranelor?

  • Timpul ecranului: încearcă să reduci timpul petrecut în fața acestor ecrane și / sau să faceți pauze frecvente pentru a vă odihni ochii.
  • Filtre: filtrele de ecran sunt disponibile pentru telefoane inteligente, tablete și ecrane de computer. Acestea scad cantitatea de lumină albastră emisă de aceste dispozitive care ar putea ajunge la retină.
  • Ochelari de computer: Ochelarii de computer cu lentile de culoare galbenă blochează lumina ecranelor și ajută semnificativ la ameliorarea tensiunii digitale a computerului prin creșterea contrastului.

 

Ochelarii de blocare a luminii albastre au lentile special create, care blochează sau filtrează lumina emisă de ecranele digitale. Lentilele îți protejează ochii și te pot ajuta să reduci potențialele daune ale retinei de la expunerea prelungită la lumina albastră

O pereche de ochelari cu protecție de calculator și fără dioptrii, ce nu necesită nicio prescripție medicală este cea mai accesibilă metodă de a te proteja împotriva luminii albastre. Aici poți găsi modele noastre de ochelari cu protecție pentru calculator. https://www.eopticon.ro/ochelari-de-calculator

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 – 16:00; Sâmbătă, Duminică – Închis

+40 733 336 480 contact@eopticon.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!