Sindromul ochilor uscați

Sindromul ochilor uscați
Milioane de oameni din întreaga lume suferă de simptomele cauzate de sindromul de ochi uscat.

Suferi de senzația de ochi uscați sau roșii?

Picăturile oftalmice reduc disconfortul cauzat de factori de mediu precum praf, lumina puternică, polen, aer poluat, aer condiționat sau suprasolicitare.
Lubrifiază suprafața oculară asigurând confort optim.
Folosirea lacrimilor artificiale este recomandată purtătorilor de lentile de contact, mai ales în perioadele cu vânt puternic sau anotimpul rece, ori dacă stai într-un mediu cu praf sau uscat.
Folosește picaturi de câte ori ai această senzație de disconfort sau de iritare. Dacă senzația de ochi uscat nu se ameliorează, înlătură lentilele de contact de pe ochi și consultă medicul oftalmolog sau opticianul.



Sindromul ochiului uscat: o problema frecventă in expunerea prelungita la ecrane digitale.

Aceasta ,afecteaza calitatea si cantitatea filmului lacrimal.Secretia lacrimală , produsă de glandele lacrimale, are rolul de a umecta corneea, de a-i menține transparența și de a îndepărta corpii străini.Mai precis activitățile petrecute în fata  laptop/ monitor/telefon /TV implică diminuarea numărului de clipiri fiziologice ce determină evaporarea filmului lacrimal care favorizează apariția uscăciunii oculare.
Cum constați că ai sindrom de ochi uscat?
Uite câteva variante care te ajută să-ți dai seama de efectele negative care pot apărea în urma expunerii prelungite în fața ecranelor:
  • Oboseala oculară care se manifestă prin vedere neclară, dureri de cap, senzație de arsură sau durere la nivelul ochilor.
  • Scăderea acuității vizuale la distanță, care este mai frecvent întâlnită în cazul celor care petrec foarte mult timp în fața calculatorului.
  • Oboseala oculara care se manifestă prin vedere neclară, dureri de cap, senzație de arsură sau durere la nivelul ochilor.
  • Tulburări ale somnului - expunerea la lumina albastră emisă de ecrane poate influența ritmul circadian fiziologic, cu apariția tulburarilor de somn manifestate prin insomnie.
  • Degenerescența maculară - expunerea prelungită în fața ecranelor digitale,  poate determina pierderea vederii centrale.



 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 – 16:00; Sâmbătă, Duminică – Închis

+40 733 336 480 contact@eopticon.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!