Prezbiopia

Prezbiopia
Prezbiopia este o afecțiune naturală a ochilor, care apare în jurul vârstei de 40-45 de ani. Cristalinul își pierde flexibilitatea și devine mai gros, schimbându-și forma.

Subiectul începe să se plângă de oboseală oculară, stres ocular, dificultăți de concentrare, dureri de cap, senzație de arsură și lăcrimarea ochilor. Apoi va începe să vadă mai puțin clar de aproape.

Lentilele progresive sunt cea mai potrivită soluție pentru corectarea prezbiopiei. Lentilele progresive oferă o vizibilitate clară la toate distanțele, permițând trecerea cu ușurință de la citit la utilizarea ecranului computerului sau vizionarea TV fără a schimba ochelarii. 

Cum funcționează lentilele progresive?
Dioptria lentilelor progresive cu adiție (Lentilele progresive cu adiție) se schimbă treptat din partea de sus în partea de jos a lentilei, oferind dioptria necesară pentru a vedea clar obiectele de la orice distanță.Dioptriile pentru vederea la distanță și vederea de aproape sunt incluse în aceeași lentilă cu o tranziție lină între cele două dioptrii.
Spre deosebire de lentilele bifocale sau trifocale, lentilele progresive nu au linii pentru a delimita zona de vedere de aproape. 
Acestea arată identic cu lentilele unifocale.
Lentilele progresive cu adiție îl vor ajuta pe purtător să vadă clar la toate distanțele, fără componenta inestetică care susține vederea de aproape
 
   
Pentru a găsi lentila progresivă optimă, care oferă vederea cea mai confortabilă pentru purtător la orice distanță, este necesară efectuarea unor calcule complexe. 
Cu toate acestea, variația dioptriei la nivelul întregii lentile creează o eroare de dioptrie nedorită și astigmatism. Aceste erori sunt numite „aberații”. Acestea apar în regiunile periferice temporale și nazale ale lentilei și pot produce încețoșare, deformare și efect de înot.
Cele mai mari provocări cu care producătorii de lentile contină să se confrunte sunt optimizarea proiectării lentilelor și reducerea aberațiilor. 

LENTILE PROGRESIVE CU ADIȚIE STANDARD
Cum se efectuează calculele necesare la proiectarea lentilelor progresive standard?Lentilele progresive standard sunt calculate pe baza prescripției de vedere la distanță și a adiției purtătorului, precum și a parametrilor standardizați în ceea ce privește cadrul și anatomia feței. 
În afară de distanțele interpupilare monoculare (DP) și înălțimile monoculare, nu sunt necesare alte măsurători pentru a monta și centra aceste lentile. LENTILE PROGRESIVE CU ADIȚIE PERSONALIZATE
Ultimele generații de lentile progresive sunt mai precise și mai avansate decât oricând. Acestea sunt personalizate în funcție de anatomia purtătorului, montarea acestora pe cadru, distanța de citire, comportamentul vederii de aproape și stilul de viață al purtătorului.
Aceste lentile „personalizate” sau „individualizate” necesită măsurători specifice care trebuie efectuate de profesioniștii din domeniul îngrijirii vederii. 
Există mai multe măsurători individualizate, precum: 
Unghiul de curbură a ramei: Pentru a ajusta ochelarii la fața dumneavoastră, rama este ușor concavă. Experții numesc aceasta unghiul de curbură. Și acest unghi trebuie să fie inclus în calcularea precisă a lentilelor individuale.
Înclinarea pantoscopică care ne indică nivelul de înclinare al ramei, dat fiind faptul că fiecare față are un profil diferit, înclinația frontală a ochelarilor este,de asemenea, diferită. Prin urmare, este foarte important ca și această valoare să fie luată în considerare pentru calcularea cerințelor dumneavoastră individuale privind lentilele.
Distanța vertex:distanța dintre pupila si lentila de ochelari
Aceste lentile pot fi produse numai prin prelucrarea digitală a suprafețelor.
Lentilele progresive personalizate sunt reglate fin pentru a se potrivi perfect nevoilor speciale ale purtătorului. Acest lucru îl face să se simtă cât mai confortabil posibil cu lentilele sale și îi oferă o vedere și un confort sporite.
Ca și recomandare în alegerea ramelor potrivite pentru progresiv ,ramele cu perinițe sunt indicate datorită faptului că se mai poate modifica poziția pe față cu ajutorul perinitelor.De asemenea poate fi reglat si unghiul pantoscopic.

Adaptarea la lentile progresive
Obișnuirea cu lentile progresive poate dura de la câteva minute la câteva zile de purtare sau chiar săptămâni.Majoritatea pacienților optează pentru varianta de lentile progresive datorită faptului că se folosesc de o singură pereche de ochelari in loc de trei(cazuri in care pacientul folosește si distanta intermediara).Pentru o adaptare mai ușoară,pacientul trebuie să facă mișcări line ale capului si sa privească corect prin cea mai potrivită zonă a lentilei pentru distanta la care se afla obiectul respectiv.


 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 – 16:00; Sâmbătă, Duminică – Închis

+40 733 336 480 contact@eopticon.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!