Lumina albastră

Lumina albastră

Tu cum îți protejezi ochii de ecranele digitale?

Tabletele, smartphone-urile și celelalte dispozitive digitale nu modifică doar spectrul de lumină la care suntem expuși, ci și comportamentul nostru vizual.
 

Modul în care dispozitivele digitale ne modifică vederea:

Dacă nu petrecem suficient timp privind în depărtare, atunci ochii noștri nu vor mai primi suficiente ocazii pentru a se relaxa, iar noi în esență ne ”dezvățăm” de abilitatea de a focaliza rapid la diverse distanțe.În plus, în mod mod natural, clipim mai puțin atunci când privim la ecrane digitale, deci corneea noastră este umezită mai rar de către lichidul lacrimal. Aceasta duce la ochi obosiți și solicitați.


 

Sfatul nostru: Vă recomandăm să oferiți ochilor pauze mai dese, privind în îndepărtare mult mai des, chiar si atunci când lucrați pe laptop, tabletă sau smartphone-uri și asigurați-vă că ochii dumneavoastră sunt expuși la suficientă luminozitate dar sunt totodată protejați împotriva luminii UV sau albastru - violet în exces.

Radiația cu lumina albastră din surse de lumină sau monitoare poate fi deranjantă sau obositoare pentru ochii noștri.

Un filtru pentru lumina albastră le poate oferi purtătorilor de ochelari o vedere clară:diferitele lungimi de undă ale luminii vizibile sunt refractare în moduri ușor diferite de către cornee și cristalin, deci nu toate ajung la același punct focal pe retină.

Pentru unele persoane, acest tip de fenomene vor fi familiare-de exemplu, faptul că este mai ușor să vedeți culoarea roșu la distanță și albastru la apropiere, sau modul în care imaginile cu linii roșii ,verzi și albastre sunt mai obositor de focalizat decât liniile care sunt nuanțate în aceeași culoare sau în culori similare.

PROTECȚIA ÎMPOTRIVA LUMINII: FILTRAREA LUMINII ALBASTRE-VIOLET

Există două tipuri de lumină albastră-violet:

1. Lumina albastră - violet benefică 

Asigură vigilența și acționează pentru a sincroniza ceasul nostru biologic. De asemenea, contribuie la reglarea funcțiilor ritmice non-vizuale, cum ar fi starea de spirit, cogniția, vigilența.

2. Lumina albastră - violet

Pe de altă parte, lumina albastră-violet poate contribui la strălucirea incomodă, la stresul ocular și la îmbătrânirea retinei.

 

Lumina albastră-violet se află peste tot, atât în interior, cât și în exterior.

Pentru a reduce transmisia luminii albastre-violet, există trei soluții:

  • Un tratament Antireflex specific;

  • Pigmenți integrați în materialul lentilei;

  • Un strat heliomat;

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 – 16:00; Sâmbătă, Duminică – Închis

+40 733 336 480 contact@eopticon.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!