Care sunt miturile despre lentilele de contact?

Care sunt miturile despre lentilele de contact?

Dacă ai purtat toată viața ta ochelari sau ești nevoit să porți și nu ești obișnuit, alegerea unor lentile de contact este perfecta pentru tine. Câmpul vizual complet, practicarea ușoară a sporturilor, purtarea machiajului și chiar schimbarea look-ului prin lentile colorate sunt doar câteva dintre beneficiile lentilelor de contact.

1. Lentilele de contact nu sunt confortabile

Dacă vorbim despre modele din trecut ale lentilelor de contact acest lucru este adevărat datorită materialelor folosite. Însă, în prezent materialele utilizate sunt extrem de moi, subțiri, flexibile și foarte important își păstrează umiditatea, oferind confort pe toată durata zilei. Johnson & Johnson folosește cele mai bune materiale.

2. Lentilele pot provoca infecții oculare

Bacteriile sunt singurele ce pot da apariția infecțiilor. O igienă precară a lentilelor poate determina astfel de probleme, însă nu lentilele în sine. Totodată, aplicarea incorectă a lentilelor de contact și utilizarea lor o perioadă mai lungă de timp decât cea recomandată pot cauza probleme. Află cum iți poți curăta corect lentilele aici.

3. Lentile de contact – îmi vor cădea din ochi la mișcări rapide

Este imposibil ca lentilele adaptate ochiului tău să cadă. Acest lucru este datorat anatomiei ochiului tău. În plus, acesta este și motivul pentru care poți practica orice activitate sportivă în timp ce porți lentile de contact.
Persoanele diabetice nu pot purta lentile de contact


4. Persoanele diabetice nu pot purta lentile de contact

O cercetare din 2013 a arătat că lentilele de contact nu prezintă niciun risc pentru diabetici, atâta timp cât urmează un tratament. În caz contrar, crește nivelul de zahăr din organism și acest lucru face ca vasele de sânge să se contracte și să se extindă, apărând astfel dioptrii fluctuante. 

5. Lentilele de contact costă o avere

Multă lume consideră că prețul unor lentilelor este unul foarte ridicat însă adevărul este ca sunt multe modele cu prețuri diferite, iar multe lentile de contact sunt chiar mai ieftine decât o pereche de ochelari de soare.

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 – 16:00; Sâmbătă, Duminică – Închis

+40 733 336 480 contact@eopticon.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!