Degenerescența maculară

Degenerescența maculară
 
Ochiul este cel mai important organ senzorial al nostru – și este pe cât de complex, pe atât de sensibil. Numeroase boli oculare pot avea un impact asupra vederii noastre – și consecințe grave asupra modului în care percepem lumea din jurul nostru. Aceasta include totul, de la boli oculare inofensive, cum ar fi uscarea cronică a ochilor, opacități vitroase și strabism până la cataractă, glaucom și degenerescență maculară.
Există două tipuri de degenerescență maculară: uscată și umedă.

Degenerescența maculară uscată este evidentă în mod normal prin claritatea vizuală redusă în câmpul vizual central. La citit, literele de la margine sunt clare, dar cele din mijloc sunt ușor neclare. Celor afectați le este adesea greu să recunoască fețele. Pe măsură ce degenerescența maculară progresează, vederea se înrăutățește treptat până când câmpul vizual central este fie considerabil afectat, fie complet distrus.
În schimb, degenerescența maculară  umedă este rezultatul degenerescenței maculare uscate. Deși mai rar, progresia sa este mult mai rapidă. Începe prin a cauza limitări drastice ale vederii la distanță și la aproape , în cele din urmă, într-o pierdere ireversibilă a vederii. 
Un simptom tipic al degenerescenței maculară umedă este o vedere restrânsă a liniilor drepte (de exemplu, rame sau caneluri de plăci), care par îndoite, ca și în imaginea de mai jos.


 
Degenerescența maculară legată de vârstă, cunoscută în mod obișnuit sub numele de „DMLV”, este o afecțiune care afectează o anumită zonă a retinei,mai exact macula.
Această afecțiune se întâlnește în principal la persoanele în vârstă și se datorează modificărilor vaselor de sânge din apropierea și de sub zona maculară a retinei.


 
În consecință, capacitatea de a vedea în detaliu este redusă, ceea ce afectează cititul și alte activități.

SĂ ÎNȚELEGEM GLAUCOMUL

Glaucomul este o afecțiune legată de „presiunea intraoculară”, presiunea din interiorul ochiului care îl ajută să-și păstreze forma.
În termeni simpli, glaucomul apare atunci când presiunea din interiorul ochiului este prea mare, afectând astfel atât nervul optic, cât și imaginile transmise către creier.


 
Există diferite tipuri de glaucom și odată detectate la un pacient, există multe tratamente disponibile. Cu toate acestea, atunci când este lăsat netratat, glaucomul poate duce la afectarea semnificativă a vederii sau chiar la orbire.



Simptome
Muștele zburătoare” sunt în mod normal cauzate de procesul natural de îmbătrânire a corpului vitros (corpus vitreum), care umple cea mai mare parte a globului ocular. Conține 98% apă și 2% componente proteice și fibre de țesut conjunctiv. Aceste componente sunt în mod normal dizolvate în apă și sunt astfel invizibile. În timp, corpul vitros se micșorează și devine lichefiat. Fibrele de colagen se adună și apar brusc tulbure. Opacitatea vitroasă este o boală oculară tipică legată de vârstă. Aproximativ două treimi dintre bătrânii cu vârste cuprinse între 65 și 85 de ani au astfel de plângeri, care afectează în special miopii.Tulburările metabolice, cum ar fi diabetul zaharat, o rănire sau vânătăi ale ochiului sau luarea anumitor medicamente pot avea ca rezultat opacitatea vitrosului.

 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 – 16:00; Sâmbătă, Duminică – Închis

+40 733 336 480 contact@eopticon.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!