Cum se curăță corect ochelarii? Sfaturi și recomandări

Cum se curăță corect ochelarii? Sfaturi și recomandări

Curățarea zilnică a ochelarilor este cea mai bună modalitate de a-i menține să arate bine și de a evita lentilele zgâriate. Dar există o modalitate corectă - și o mulțime de moduri greșite - atunci când vine vorba de cum să-ți îngrijești ochelarii.

Urmărește aceste sfaturi pentru a-ți menține ochelarii în stare optimă. Aceste sfaturi de curățare te vor ajuta, de asemenea, să îți păstrezi ochelarii de soare, ochelarii cu protecție și ochelarii de vedere în formă excelentă, pentru o perioadă îndelungată.

 

Cum să cureți corect:

  1. In primul rând, trebuie să-ți scoți întotdeauna ochelarii cu ambele mâini. Este mai bine pentru balamale și tâmple și împiedică degetele să păteze lentilele.

 
  1. Clătește ochelarii sub un jet ușor de apă călduță de la robinet. Acest lucru va elimina praful și va împiedica apariția zgârieturilor pe lentile în timp ce le cureți. Nu folosi apă fierbinte pentru a curăța ochelarii, deoarece poate deteriora unele straturi de protecție ale lentilelor.

 
  1. Aplică o picătură mică de săpun neutru pentru mâini pe fiecare lentilă. Detergentul de spălat vase are de obicei ingrediente acide, așa că este mai bine să nu-l folosești pentru a curăța lentilele. Freacă ușor ambele părți ale lentilelor și asigură-te că speli și tampoanele din nas și vârfurile tâmplelor (brațelor), deoarece acolo tind să se adune grăsimea, produsele pentru păr și machiajul.

 
  1. Clătiți bine cadrul. Uscați cu grijă lentilele și rama cu un prosop curat, fără scame, care nu a fost tratat cu balsam de rufe sau o cârpă de curățat din microfibră.

 

Lavetele de curățat din microfibră sunt o alegere excelentă pentru curățarea ochelarilor. Ele usucă eficient lentilele în timp ce îndepărtează și prind murdăria și uleiurile. Este important să te asiguri că speli cârpele din microfibră frecvent, dar nu folosi balsam de rufe. La noi poți găși lavetă din microfibră de la ZEISS sau chiar Kit-ul complet de curățare de la ZEISS. 

 

Ce să NU faci:

  • Nu folosi articole vestimentare pentru a-ți curăța ochelarii, mai ales când lentilele sunt uscate. Acest lucru poate zgâria lentilele.

  • Nu folosi saliva pentru a-ți umezi lentilele. Nu este igienic și pur și simplu nu curăță bine ochelarii.

  • Nu folosi detergenți de uz casnic pentru sticlă sau suprafețe. Aceste produse au ingrediente care pot deteriora lentilele și straturile de protecție ale ochelarilor.

  • Nu folosi prosoape de hârtie, șervețele sau hârtie igienică pentru a curăța lentilele. Acestea pot zgâria lentilele sau le pot lăsa pline de scame.

 

Curățarea și îngrijirea corespunzătoare a ochelarilor este singurul lucru ce poate menține o stare impecabilă pe o durată îndelungată de timp. Dacă urmărești cu atenție sfaturile de mai sus îți asiguri o menținere de lungă durată a ochelarilor.

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 – 16:00; Sâmbătă, Duminică – Închis

+40 733 336 480 contact@eopticon.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!