Cum îngrijim ochelarii de vedere mult timp

Cum îngrijim ochelarii de vedere mult timp

Fiecare dintre noi avem cel puțin o pereche de ochelari de care ne îngrijim să fie într-o stare impecabilă. Majoritatea au o pereche de ochelari de vedere, una pentru zilele cu soare sau o pereche specială destinată drumețiilor sau activitățiilor din aer liber. În toate cazurile, curățarea acestor accesorii de protecție este primordială, mai ales dacă sunt purtați în permanență. Poate că nu știai, însă ochelarii de vedere sunt cei mai sensibili, deoarece au un tratament aplicat pe lentilă. Acesta este necesar să se păstreze intact o lungă perioadă de timp pentru un grad de protecție ridicat. Însă, știm din propria experiență că este dificil să fim atât de atenți. În fiecare zi, îi atingem și uneori îi uităm pe birou. În acest fel amprentele, peliculele de pera sau orice fel de murdărie îngreunează vederea și ochiul încordat obosește în câteva minute. Dar lucrurile se amplifică dacă nu efectuezi corect curățarea ochelarilor de vedere. Mergând mai departe, la nivel microscopic apar și primele zgârieturi foarte fine care determină dispersia razelor solare.
 

Astăzi Eopticon te sfătuiește să îți cureți corect lentilele ochelarilor dar și ramele.
 

Folosește un spray de la un magazin de optică
 

Lichidul nu trebuie să diminueze calitatea accesoriilor pentru vedere. Soluțiile pe bază de alcool sau amoniac dăunează tratamentului aplicat și pot duce la deterioarea lentilei. Se pare că și ramele ochelarilor sunt amenințate de o posibilă soluție nepotrivită care se dovedește mult prea agresivă cu materialul din care sunt fabricate. La fel ca și igiena mâinilor, Eopticon te sfătuiește să îți dezvolți un obicei și pentru dezinfectarea constantă a ochelarilor. Spre exemplu, pentru îndepărtarea urmelor de degete mai poți încerca să treci lentilele printr-un jet de apă călduț.
 

Sterge lentilele ochelarilor cu materiale din microfibră
 

După ce ai dat câte un puf pe cele două lentile, alintă-le cu o lavetă moale, preferabil din microfibră. Materialul asigură o curățare optimă și rapidă. Eopticon îl recomandă deoarece este moale și nu zgârie suprafața lentilei. Sub nici o formă, din grabă sau neatenție să alegi un șervețel umed sau din hârtie. Ba mai mult, riscul apare și la cele modelele umede din supermarket care sunt promovate în acest scop. Pentru liniștea ta, vizitează un magazin de optică și interesează-te cum poți să menții claritatea ochelarilor de vedere, dar și tratamentul aplicat.
 

Tips&Tricks pentru întreținerea ochelarilor
 

Eopticon a selectat mici trucuri care prelungesc durata de viață a tuturor ochelarilor. Spre exemplu, echipa a observat faptul că manevrarea lor cu o singură mâna, influențează calitatea ramei respective. Să nu mai vorbim despre purtarea pe cap a unor ochelari de vedere. Poate că ai tendința să îi așezi pe scalp din când în când, însă tratamentul aplicat pe lentile este afectat de uleiul natural al sebumului.
 

Așează ochelarii de vedere mereu în tocul lor. Atunci când nu îi mai porți, evită să îi lași cu lentilele orientate în jos pe orice fel de suprafață, dar în special una abrazivă. Acum că ne bucurăm de temperaturile mai prietenoase, ochelarii de vedere nu sunt foarte încântați pentru că nu le place căldură. Păstrează-i la temperatura camerei și ai grijă să nu îi uiți niciodată în bordul autoturismului.

Modul cum ai grijă de ochelarii de vedere ține doar de tine! Eopticon te așteaptă cu drag să vezi online toată gama de accesorii destinate vederii și să îți personalizezi un model care îți oferă încredere în tine! Este timpul să te redescoperi cu ochelari de vedere sau ochelari de soare cu lentile polarizate, toate certificate.

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 – 16:00; Sâmbătă, Duminică – Închis

+40 733 336 480 contact@eopticon.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!