Cum alegi corect ochelarii în funcție de forma feței?

Cum alegi corect ochelarii în funcție de forma feței?

Perioada cadourilor se apropie iar o pereche de ochelari de la un brand renumit este întotdeauna un accesoriu de nelipsit din garderoba oricui. Cu o pereche de ochelari unici și personalizați nu puteți da greș niciodată. 

Însă, cum știm că am ales corect ochelarii? Ochelarii care se potrivesc bine ar trebui să distribuie presiunea uniform pe nas, lățimea capului și urechi. Și, desigur, ar trebui să completeze și tipul de față. Alegerea unei rame care să completeze forma feței este probabil cea mai importantă parte a alegerii oricăror noi ochelari. Fața fiecăruia este diferită, dar tind să se încadreze în una dintre următoarele forme comune.

 

Formă Ovală

Cu o bărbie și o frunte rotunjite, proporțiile feței tale sunt perfect echilibrate. Aceasta înseamnă că majoritatea formelor de rame vor arăta grozav pe o față ovală, care de obicei pare mai lungă decât lată. Pentru a menține acest echilibru natural, alege rame care sunt la fel de largi sau puțin mai largi ca cea mai largă parte a feței tale. Luați în considerare și formele supradimensionate sau îndrăznețe, cum ar fi aviatoarele.

 

Formă Pătrată

Cu scopul de a masca linia puternică a maxilarului și de a vă face fața să arate mai lungă, alegeți rame înguste cu mai multă lățime decât adâncime, în special stiluri ovale și rotunde. Ar trebui să evitați stilurile pătrate, care vor arăta dezechilibrate cu restul feței. Și în loc de rame mai închise din acetat, poate optați pentru rame metalice cu profil subțire.

 

Formă Rotundă

Cu obrajii plini caracteristici și bărbia rotunjită, scopul atunci când alegeți rame pentru o față circulară este de a defini trăsăturile cât mai bine. Pentru a vă face fața să pară mai îngustă și mai lungă, alegeți stiluri de cadru unghiular, înguste. O punte clară va ajuta, de asemenea, să vă subliniați ochii, în timp ce ramele mai dreptunghiulare și mai late vor echilibra forma feței.

 

Chip În formă de inimă

O sprânceană lată și o bărbie îngustă sunt caracteristicile ce definesc această formă, iar pentru a alungi puțin și a defini contururile feței, ramele ce direcționează atenția în jos și uniformizează proporțiile sunt o alegere bună. Căutați ochelari de culoare deschisă sau fără ramă sau, pentru a lărgi partea inferioară a feței, rame care sunt grele pe fund. Ramele rotunjite sau stilul cat-eye sunt, de asemenea, o alegere bună.
 

Chip În formă de Diamant

Fețele în formă de diamant sunt înguste la linia ochilor și a maxilarului și au pomeți largi care pot fi înalți și dramatici. Pentru această formă, trebuie să te asiguri că atragi atenția asupra zonei ochilor, deoarece aceasta va oferi mai multă lățime și echilibru feței tale. Caută stiluri grele, cum ar fi rame semi-fără ramă, dreptunghiulare și ovale. Ramele în sus, precum ochi de pisică, vă vor sublinia și masca pomeții. 



 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 – 16:00; Sâmbătă, Duminică – Închis

+40 733 336 480 contact@eopticon.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!