Clasificarea ochelarilor în funcție de stilul și forma ramei

Clasificarea ochelarilor în funcție de stilul și forma ramei




Exită foarte multe tipuri de ochelari caracterizați în funcție de stilul și forma ramei. Pentru fiecare stil există atât avantaje cât și dezavantaje. Ramele cu cadru complet susțin orice tip de lentilă, pe când cele pe jumătate de cadru au o greutate mai mică, iar ramele fără cadru diminuează efectul de barieră vizuală. Descoperă topul celor 5 cele mai apreciate și dorite rame de ochelari.

1. Aviator 

Ochelarii de soare Aviator, sau „ochelarii de pilot”, au fost inițial creați în 1936 de către Bausch & Lomb pentru ca piloții să-și protejeze ochii în timp ce zboară, numindu-se astfel aviator.

Aviatorii au devenit un stil binecunoscut al ochelarilor de soare atunci când generalul Douglas MacArthur a aterizat pe o plajă din Filipine în cel de-al doilea război mondial, iar în ziare au apărut câteva fotografii cu el purtându-i, devenind o imagine reprezentativă a celui de-al doilea război mondial.

Descoperă modele noastre de ochelari aviator

2. Cat eye

Ochelarii tip ochi de pisică au fost apogeul modei în anii ‘60 datorită aspectului lor rafinat, dar jucăuș. Au rămas populari de-a lungul anilor până în prezent și există o mulțime de abordări moderne pe această formă de cadru atât de iubită.

Ochelarii tip ochi de pisică sunt o alegere excelentă pentru oricine dorește să-și exprime feminitatea. În plus, acestea sunt o alegere foarte îndrăzneață pentru majoritatea stilurilor de față, fiind feminini și eleganți. Având un stil retro, ochelarii tip pisică sunt un stil cu o vechime de aproape 100 de ani și nu dau semne să dispară prea curând. Află cum poți asorta ochelarii la ținuta ta, pe blogul nostru Tot ce trebuie să știi despre asortarea ochelarilor.

Descoperă modele noastre de ochelari cat eye

3. Rotunzi

Ochelarii rotunzi oferă un aspect cool și clasic aproape tuturor formelor feței. Ochelari simpliști, având form ramei rotundă sau circulară, au fost de multă vreme considerați un element de bază printre vedetele pop, inclusiv John Lennon, Elton John, Ozzy Osbourne și Andy Warhol, alături de vedete mai contemporane precum Kendall Jenner.

Simpli, dar versatili, acești ochelari îți dau un look natural și smart. Sunt unisex și potriviți atât pentru purtatul de zi cu zi, cât și pentru ocazii speciale. Ochelarii rotunzi sunt indispensabili și nu se demodează niciodată.

<

Vezimodelele noastre de ochelari cu rame rotunde

4. Clubmaster

Ochelarii de soare Clubmaster sunt concepuți cu o linie îndrăzneață pe rama superioară, ce este în contrast cu structura de fund elegantă din metal subțire. Lentilele sunt ținute în mod caracteristic de rama metalică și au o formă pătrată rotunjită. Acesta este aspectul tradițional.

Inspirați din cultura anilor ’60, Clubmaster este o caracteristică a “intelectualului”, cu un cadru neîntrerupt și o formă distinctivă. Ochelarii de soare Clubmaster sunt o modalitate excelentă de a ieși în evidență, în timp ce sunt încă subevaluate și elegante. Ray-Ban este brandul reprezentativ al acestui stil de ochelari.

Descoperă modelele noastre de ochelari clubmaster

5. Wayfarer

Stilul Wayfarer este cel mai bine vândut stil de ochelari de soare din întreaga lume. Cu forma ramei trapezoidală distinctivă, acest tip de ochelari este mult mai asemănător cu un cadru de ochi de pisică decât forma pătrată a ochelarilor moderni. Sunt perfecți dacă îți place să ai un stil mai relaxat sau preferi să optezi pentru moda de îmbrăcăminte de stradă și pentru o rochie mai confortabilă sau mai casual

Stilul Wayfarer este încă o alegere extrem de atractivă pentru persoanele ce doresc să-și îmbogățească garderoba cu o pereche de ochelari de soare. Această formă, având un stil de ochelari tip “tocilar” datorită curbelor subtile și clasice, îi fac să arate inteligent și la modă în același timp.

Vezi modele noastre de ochelari Wayfarer

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 – 16:00; Sâmbătă, Duminică – Închis

+40 733 336 480 contact@eopticon.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!