5 greșeli în întreținerea lentilelor de contact pe care sigur le faci!

5 greșeli în întreținerea lentilelor de contact pe care sigur le faci!

Lentilele de contact sunt o formă sigură și eficientă de corectare a vederii atunci când sunt purtate și îngrijite conform recomandărilor. Sunt câteva greșeli des întâlnite printre purtătorii de lentile de contact. Află dacă și tu le faci!

 
  • Porți lentilele mai mult decât este recomandat

  • Nu cureți sau nu înlocuiești în mod regulat carcasa lentilelor de contact

  • Nu îți speli mâinile înainte de a folosi lentilele de contact 

  • Dormi cu lentilele de contact

  • Nu folosești soluțiile potrivite 

 

1. Porți lentilele mai mult decât este recomandat

Există tipuri diferite de lentile de contact, având durat de purtare de la 1 zi până la maxim 30 de zile. Purtarea lentilelor, pentru o perioadă mai lungă decât perioada recomandată, poate fi dăunătoare ochilor. Dacă nu întrerupi purtarea lentilelor în mod regulat, acestea pot prezenta un risc mai mare de infectare a ochilor din cauza acumulării de germeni și bacterii.

 

2. Nu cureți sau nu înlocuiești în mod regulat carcasa lentilelor de contact

Se recomandă înlocuirea carcasei lentilelor de contact la fiecare 3 luni și curățarea periodică în această perioadă. Cei mai mulți purtători își folosesc husa mult mai mult decât perioada recomandată și au curățat-o mult mai rar decât ar trebui. Acest lucru poate determina acumularea de bacterii și poate duce la infecții sau alte probleme.

 

După ce ai scos lentilele din carcasă, ar trebui să arunci soluția veche, să cureți carcasa cu degete curate, să clătești cu soluție specială de lentile de contact și să ștergi cu un șervețel curat. 

 

3. Nu îți speli mâinile înainte de a folosi lentilele de contact 

Inainte de utilizarea lentilelor se recomandă spălarea mâinilor cu apă și săpun (preferabil un săpun cu proprietăți antibacteriene), clătirea acestora și uscarea lor cu un prosop curat (unul care nu lasă scame, pentru a evita depunerea acestora pe lentile de contact), sau prosoape din hârtie. Nu se recomandă folosirea săpunurilor cu conținut de cremă sau utilizarea de produse cosmetice (creme, loțiuni sau uleiuri) înainte de aplicarea lentilelor pe ochi.

 

4. Dormi cu lentilele de contact

Există o serie de lentile de contact ce pot fi purtare și noaptea însă majoritatea nu permit acest lucru. Dacă lași lentilele peste noapte, acestea blochează oxigenul să ajungă în cornee, ceea ce poate duce la o creștere excesivă a vaselor de sânge noi din cornee. Acest lucru se numește neovascularizație a corneei și, dacă se fac suficiente daune, este posibil să nu mai poți purta deloc lentile de contact.

 

5. Nu folosești soluțiile potrivite 

Nu toate lentilele de contact sunt create la fel. Diferite lentile vin cu diferite sensibilități chimice și incompatibilități atunci când vine vorba de soluții de lentile.

Consultați-vă întotdeauna doctorul înainte de a selecta o soluție pentru a vă asigura că este compatibilă cu lentilele de contact. Majoritatea lentilelor de contact au un tip specific de soluție de utilizat pentru a le menține proaspete și umede.

 

Curățarea și întreținerea corectă a ochelarilor este esențială pentru o sănătate bună a ochilor. Dacă ești în căutarea unor soluții de întreținere a lentilelor îți recomandăm să intri pe pagina noastră, la secțiunea ACCESORII și să alegi din cele mai bune soluții pentru lentile de contact.

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 – 16:00; Sâmbătă, Duminică – Închis

+40 733 336 480 contact@eopticon.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!